Over Anne

Na vele jaren op creatieve en persoonlijke wijze in zakelijke ondersteuning gewerkt te hebben, heb ik heel bewust gekozen voor het beroep van uitvaartverzorger. Dat dit een goede stap voor mij is geweest, werd nog eens bevestigd tijdens het opdoen van uitgebreide praktijkervaring.

Dit werk brengt mij dichter bij de mens waarbij ik letterlijk zorg uit handen kan nemen tijdens een moeilijke en emotionele periode die bijna altijd onverwacht komt. De tijd nemen voor mensen en persoonlijke aandacht geven aan nabestaanden om een warm en liefdevol afscheid te organiseren samen met de familie, is waar ik voor sta. Het voelt als een verrijking voor mijzelf om iedere dag weer iets van iemand te mogen leren over diens denkwijze of levensovertuiging.

Ik denk dat iedere nabestaande, familie of vriend, gelovig of niet, behoefte heeft aan betekenisgeving. Niet alleen het overlijden van een dierbare maar vooral de betekenis van diens leven staat centraal. Het is dan ook erg waardevol als het afscheid van de overledene in teken staat van zijn of haar leven.

Anne Lieffering-Smits